Ожесточени и кръвопролитни боеве се водят в "Азовстал"

Стотици украински бойци и цивилни остават в подземните укрития
5 май 2022 11:15, Елка Василева
136
Ожесточени и кръвопролитни боеве се водят в "Азовстал"
Снимка: архив, БГНЕС

Командирът на украинските сили, намиращи се вътре в металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, каза, че в завода се водят "ожесточени и кръвопролитни боеве".

Още по темата
Във видео, публикувано снощи, Денис Прокопенко, командир на украинския полк "Азов" - основната сила, защитаваща завода, съобщи, че във вторник руснаците са проникнали на територията на комбината и набезите им продължават вече втори ден.

"Водят се ожесточени и кръвопролитни боеве", каза той.

"Азовстал" остава едно от най-големите гнезда на украинска военна съпротива и е подложен на масирани руски бомбардировки и обстрели. Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които над комбината се издига пушек.

Стотици украински бойци от различни подразделения на армията, както и цивилни остават в подземните укрития на комбината.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
4
 
! Отговори
poskitt преди 2 години
Голям автогол за Путин. Ненужна война. За чий ти е да завладяваш нови територии в 21 век? ***!
94
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Украинците знаят какво ги очаква колкото и да секрият под земята а по долна постъпка от това да се криеш зад деца няма
93
10
 
3
 
! Отговори
Радон Керанов преди 2 години
Гледах кадри от военната телевизия на Азовския полк. След поредното нападение на руснаците трима азовци пушеха до ров с трупове на руснаци! Гледайки труповете един от тях подхвърли презрително "Е, тези се навоюваха ...!"Военна реалност...!
92
10
 
2
 
! Отговори
Радон Керанов преди 2 години
Боевете с непобедимите азовци продължават! Продължава да расте и планината от руски трупове! Азовският полк умее да убива ефективно и бързо! Вече няколко хиляди десантчици и други щурмоваци отидоха да слушат на небето концертите на Кобзон! Джудженцето ги прати на смърт срещу дулата на азовците, тъй като много искаше да организира парад на победата с пленени бойци от Азовстал! Няма да има парад, джудженце, спартанците умират но не се предават! Тази битка покрива с вечна слава героите от Азов!
91
1
 
2
 
! Отговори
ПУТИН преди 2 години
Колко пъти ША го ПРЕВЗЕМАМЕ тоя комбинат
90
6
 
17
 
! Отговори
Алито от София преди 2 години
Не мога да разбера защо Путин още бави тези азовци, това са най жестоките престъпници в Украйна, азовци, финансирани от америка или по точно от синът на президента, всички трябва бъде унищожено, войната иска жертви, щом зеленски не иска споразумение с Путин, значи е разжалил всички, включително жени и деца
89
42
 
16
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Разузнаването подведе Путин, че ще го посрещнат с хляб и сол. Русия не беше готова за война, а за разходка като в Крим, за 2-3 дни. Войниците нямат мотивация, не знаят защо са там. Невероятна историческа грешка!!! Не съм очаквал това от Путин. Той направи много за Русия, а го унищожи за миг.
88
17
 
60
 
! Отговори
Бобчо преди 2 години
Смелите и свободни укро нацисти, искат един тон продукти за да пуснат петнадесет цивилни. Това ако не е тероризъм здраве му кажи.Тези страхливци от азов стал се крият зад жени и деца, а нашите папагали пишат дитирамби за тях.
87
20
 
45
 
! Отговори
Kobura преди 2 години
Като излязат мишоците от Азовстал и войната свършва украинската армия е унищожена останаха шепа наемници които са пътници за това и битката за завода е жестока намесват се и чужди сили да защитават наемниците защото това е последния шанс за Украйне оръжието е унищожено още докато влезе в Украйне а и няма кой да воюва с него мишките са под земята и треперят
86
7
 
41
 
! Отговори
ЕС_LGBT_Зомби преди 2 години
Най-щастливи са новите Европейци - задлъжнели, болни, изПедерастени, без никаква перспектива с мечта да мият заДниците на Западни пенсионери и да се върнат в България с 20 годишен голф. Готови да дадат жените си на всеки брадат бежанец за да докажат пред новите си господар, че са мултикултурни! Ако имат дете се молят да е ЛГБТУрод за да "пробие" по-лесно в Европътъ. НадупениНагъзени и Поемащи всеки Западно+Американски шНур с мечти за просперитет, а Родината /от която са се отказали/ умира!
85
40
 
15
 
! Отговори
Защо рус роба? преди 2 години
Рус роба по презумция е страхлив роб, затова най-много мрази смелите и свободните. Още повече, когато украинските герои разбихща мита за непобедимая фейк армия. Рус робите и рублеевите глашатаи са в шок, само те от целия цивил свят, не проумяха че рашстанския катун е мизерен, въшлив и скотски-полуидиотски. Фейк империята се оказа огромна психиатрия с тежко болни пациенти.
84
33
 
14
 
! Отговори
Шиши преди 2 години
Чета коментарите и се чудя,колко щастливи са някои човеци когато убийците нападат човеци.
83
10
 
46
 
! Отговори
ами преди 2 години
какво правят ЦИВИЛНИ на военната линия?КОЙ и ЗАЩО ги е замъкнал там?Защо не ги пуснат укрите,нали са деца на капитан америка и супермен,и двамата баш джендърски герои!Демек непобедими и демократични,свободолюбиви и справедливи!
82
9
 
62
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
А как се казва войник,който се крие зад жив щит от невинни цивилни жени и деца-''АЗОВЕЦ''.Някой по-долу се беше ''изкихал'',че нацистите не били държали заложници,а само жените и децата си.Интересно тогава как тия ''ГЕРОИ'',по думите на Запада са готови да обменят близките си за храни и медикаменти.МНОГО ''ДОСТОЙНО'' И ''ГЕРОИЧНО''.''ГЕРОИ'' ЗА ПРИМЕР И ПОДРАЖАНИЕ.Пак влязохте сами ''в калта'',тролчета недоучени.
81
34
 
10
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Путина е в първите редици! С калашник в ръце напредва и ако се наложи(дай Боже) ще се затрие там!
80
39
 
9
 
! Отговори
Anon преди 2 години
Фейк нюз. Тези дето са нападнали завода не са руснаци а най - вероятно марсианци. Путин официално каза оня ден, че ще има блокада (муха да не може да прехвърчи) ама няма да напада. Да ама чукчата Шойгу вероятно му е прошепнал , че за 9ти Май по план за петилетката и вечнста слава на ссср трябва да има парад през завода. И сега дребния хвърля момчета в месомелачката .
79
4
 
46
 
! Отговори
Не вярвам преди 2 години
Нито на Прокопенко, нито на жена му, нито на боядисаните в червено протестиращи, дето молят за тях. Дай Боже да не държат още мирни жители като заложници! Одеве слушах една женица разказваше как са се подлъгали да се скрият там за по-сигурно и после чували по радиото как обявяват коридор, но не можели да излязат, защото един стоял там и ги залъгвал, тоест ги вардел. А англичаните в Азов не били наемници и трябвало да им се предоставят права на пленници. Ми що дирят там от 2014-та?!
78
43
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдум! Желязната завеса се спуска отново...Някои ще си припомнят как е при комунизма.....Но защо се опитват да вкарат бъдещите поколения в тази помия....Мислят, че младите, ще се откажат от почивки в чужбина, работа или колежи.....Ще се откажат от свободата? Не вярвам!!! Така, че психопатите влака и към Сибир! Нас ни оставете и не ни мислете.....
77
5
 
50
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
До АнонименКакъв цял свят бе промитМозък - зад Русия са Азия, Африка, Южна Америка и Мексико 80% от населението в света! Европа, и тя цялата не е за Украйна останаха само Канада и САЩ
76
7
 
42
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
До Анонимен82РУСИЯ Е БИЛА,Е И ЩЕ БЪДЕ ПЪРВОСТЕПЕНЕН,НЕЗАОБИКОЛИМ И ОПРЕДЕЛЯЩ ФАКТОР В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА И ЕСТЕСТВЕНО ВОДЕЩА СИЛА НА БАЛКАНИТЕ.НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ,ЧЕ АМЕРИКА ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИЧЕСКОТО БЪДЕЩЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ.ТЯ Е ТУК САМО ВРЕМЕННО.ПУФ-ПАФ И ЗАМИНАВА. А РУСИЯ,..ДРЪПНЕТЕ СЕ ДА МИНЕ .